Yoga er et flere tusinde år gammelt træningssystem for krop og sind. Og lad os med det samme slå fast – der er intet religiøst, spirituelt eller mystisk ved yoga. I hvert fald ikke i den yoga, vi underviser i her i Drop in Yoga :-)

Yoga stammer oprindeligt fra Indien, og selve ordet ”Yoga” kommer fra sanskrit og betyder egentlig ”union”, altså at forene. Forene sind, krop og ånd gennem fysiske træningsøvelser. Nogle mennesker tror også, at yoga blot handler om at lave strækøvelser. Og det gør vi også. Men samtidig skaber yoga balance i kroppen ved at opbygge fleksibilitet og styrke.

Du kan ikke dyrke yoga uden at være til stede i nuet. Yogaøvelserne kræver, at du koncentrerer dig imens. Det lyder meget tidstypisk, men yoga er faktisk en fænomenal måde opøve fokus på din krop, dine tanker og dit åndedræt. Og det kan du have stor glæde ved i din hverdag.

Du får en stærkere og smidigere krop af yoga, men det betyder ikke, at du ikke kan dyrke yoga utrænet. Alle kan som udgangspunkt være med, du vil bare blive bedre og bedre til de forskellige kropsstillinger.

Og husk - vi udfører altid yoga i bare tæer og behageligt, løst tøj!

De mange begreber

 

Asana

Det første ord, du vil støde på er Asana. Asana betyder ”at sidde stille, at være” og er en fællesbetegnelse for de enkelte kropsstillinger (positionerne). Yoga handler om at forbinde disse asanas til en serie af glidende bevægelser.

CHAKRA

En betegnelse for de indre energicentre i kroppen. Det er centre af vibrerende energi, der både rummer fysiske, energimæssige, følelsesmæssige og psykologiske aspekter af et menneskes liv. Hvert menneske har syv chakre.

MANTRA

Et religiøst eller mystisk ord eller tekst som fremsigs. Når det gentages kaldes det at chante.

namaste

En hilsen som ofte bruges før og efter en yoga-session. Det betyder: Det guddommelige i mig, hilser det guddommelige i dig. Med denne hilsen anerkender i, at der er oget guddommeligt i os alle.

prana

Er udtrykket for den livsenerig eller livskraft, der er i os alle.

SANSKRIT

Er gammelt indisk sprog, der primært er t skriftssprog for lærde.

SHANTI

Er Sanskrit for fred, Synges ofte sammen med aum-lyden og gentages. Shanti er et fredsmantra.

 

Anusara-yoga

God til krops- og livsglæde. Anusara er en moderne yogaretning, der beror på hatha yogastilliger med gundig fokus på biomekanik, alignment og tantrisk livsfilosofi, der ser det smukke i alt og dyrker det positive livssyn.

Astanga-yoga

Astanga-yoga er nok den mest ”almindelige” form for yoga, - det vi forbinder med traditionelle yogaøvelser. Astanga betyder egentlig ”otte-delt” og dækker i den oprindelige yoga over livets otte aspekter fordelt mellem etik, praksis og meditation. Asana (yogastillingerne) er en af de otte og dem vi har taget med os her.

Astanga-yoga er en aktiv og dynamisk yogaform, der fokuserer på fysisk styrke, vejrtrækning og smidighed. Vi bevæger os langt mere her, og stillingerne holdes ikke så længe ad gangen. I stedet kører vi stillingerne i forlængelse af hinanden i serier.

Det første ord, du vil støde på er Asana. Asana betyder ”at sidde stille, at være” og er en fællesbetegnelse for de enkelte kropsstillinger (positionerne). Yoga handler om at forbinde disse asanas til en serie af glidende bevægelser.

Hatha-yoga

Hatha-yoga er den klassiske yogaform med basale stillinger, meditation og åndedræt. Vi holder stillingerne så længe, at du mærker din krop og dine muskler. Her kan alle være med – du vil bare opleve, at du bliver bedre og bedre, mere og mere smidig. Hatha-yoga vil give dig styrke, større koncentration og mere energi.

Iyengar-yoga

Iyengar-yoga er meget fysisk med stor fokus på kroppens linjer og holdning. Iyengar styrker muskler og led og løsner samtidig op og øger cirkulationen i kroppen. Vi tager hensyn til hver enkelt af jer, hvad jeres krop kan, så du får mest muligt ud af undervisningen.

VINYASA/FLOW/POWER-yoga

Minder om Astanga, men følgr ikke faste serier af stillinger. Disse klasser er ofte ét langt flow, hvor du bevæger dig flydende gennem stillingerne sammen med dit åndedræt. Du kan forvente en masse solhilsner og sved på panden. Du arbejder med din styrke samtidig med pulsen og forbrændingen kommer op.